Jump to content
Banshee802

Need help with Full flight aarms

Recommended Posts

Alright I got some issues like always. Trying to mount up these new aarms but shits not lining up. Almost as if there isnt enough threads on the heim joint itself. The nut is all the way up but I can still move the arm separate from knuckle.

 

Also wheel on left side always has had negative camber. Could this be bad spindle?

Thanks5c1036910c15e8cf16254d4b6bfdf471.jpg

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

You may have to use a few washers under the nut. I have to on my Fireball arms.

 

Camber issues are usually bent arms or bent frame.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
You may have to use a few washers under the nut. I have to on my Fireball arms.
 
Camber issues are usually bent arms or bent frame.

So you just stack a bunch of washers on each other??

The thing is this is the second frame and set of aarms I’ve had, the only thing that stayed the same was the knuckle and hub. But the wheel still has negative camber compared to other side


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

its supposed to have a tapered cone on the top side between the spindle and the rod end i believe.  I have them its been a few years since i put it together, and infact over a year since i rode, but ill try to remember to take a look.  

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, specialblend07 said:

You are missing a spacer. Call full flight

pretty sure they arent in business anymore.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
its supposed to have a tapered cone on the top side between the spindle and the rod end i believe.  I have them its been a few years since i put it together, and infact over a year since i rode, but ill try to remember to take a look.  

Thanks that would be great


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
You are missing a spacer. Call full flight

I am?!? Spacer should go in between knuckle and nut?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

So you just stack a bunch of washers on each other??

The thing is this is the second frame and set of aarms I’ve had, the only thing that stayed the same was the knuckle and hub. But the wheel still has negative camber compared to other side


Sent from my iPhone using Tapatalk
Nvm, I'm an idiot. I just use the washers because my Castle nuts aren't tall enough to reach the pin hole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looking at your picture, your ball joint is not perpendicular to your spindle . & youve  got a bigger Gap under your washer on one side than the other I think it's your spindle
Sent from my XT1585 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, I’ve found out that the upper spindles have been bored to an oversized ball joint. I’m getting new spindles tomorrow. Hopefully that solves my issue.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×